• Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

3 tips om zonnebrand uit je kleding te verwijderen

Door Koopman Mode - 22 juni 2023
We kunnen natuurlijk niet zonder zonnebrandcrème. Vooral bij hoge temperaturen is het belangrijk om te blijven smeren. Het nadeel? Het laat soms vervelende vlekken achter in je kleding. Met deze tips kun jij deze vlekken gemakkelijk verwijderen.

1.       Maak een mengsel van groene zeep en heet water en leg je kleding hier minstens een paar uur in. Wrijf met een borstel over de vlekken en was je kleding daarna uit.

2.       Heb je Vanish of Dasty in je kast staan? Deze vlekverwijderaars zijn gemaakt om dit soort problemen op te lossen. Smeer een beetje van het spul op de vlek, laat het even intrekken en was je kleding daarna uit.

3.       Glansspoelmiddel is niet alleen een wondermiddel voor de vaatwasser. Het kan namelijk ook gebruikt worden om gele zonnebrandvlekken uit je kleding te verwijderen. Breng het aan op de vlek, laat het een nacht inwerken en was je kledingstuk daarna uit.

Kom je er pas na een paar dagen achter dat er een vlek in je witte shirt zit? Ga dan voor de vlekverwijderaars of groene zeep. Geef niet op na één poging, soms is herhalen de sleutel!

Voorkomen is altijd beter dan genezen toch? Voor zonnebrandvlekken geldt dat ook. Smeer je daarom in vóór je je kleding aantrekt. Geef de zonnebrandcrème even tijd om in je huid te trekken, zo voorkom je dat het in je kleding komt.