• Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Hoe je jouw kleding in topconditie houdt

Door Koopman Mode - 17 oktober 2023
Na een middagje shoppen in de winkel bij Koopman Mode heb je misschien wel een aantal toffe items weten te scoren. Jammer genoeg kost dat wel wat en daarom is het juist extra belangrijk om goed voor deze items te zorgen. Of je nu een liefhebber van designerkleding bent of gewoon van je favoriete jeans houdt, het is essentieel om je kleding in uitstekende staat te houden, zodat je er lang plezier van kan houden. Hier zijn enkele waardevolle tips voor kledingverzorging en onderhoud:
Tip 1: Lees het waslabel
Het lijkt misschien wel vanzelfsprekend, maar het waslabel bevat cruciale informatie over hoe je je kleding moet wassen. Het vertelt je welke temperatuur veilig is, of je moet stomen en of je het kledingstuk moet omdraaien.


Tip 2: Sorteer je Was
Sorteer je was op kleur, maar ook op stof. Was lichte en donkere kleuren apart om verkleuring te voorkomen. Was daarnaast fijne stoffen, zoals zijde, altijd apart.


Tip 3: Gebruik het juiste wasmiddel
Kies een wasmiddel dat geschikt is voor de stof en kleur van je kleding. Wist je dat er voor fijne stoffen, zoals wol, er speciale wasmiddelen beschikbaar zijn


Tip 4: Was binnenstebuiten
Draai kledingstukken binnenstebuiten voordat je ze wast. Dit vermindert slijtage en beschermt prints en andere applicaties. Of gebruik een waszak om extra wrijving tegen te gaan.


Tip 5: Behandel vlekken direct
We kennen het allemaal, je hebt je net omgekleed en voor je het weet mors je rode pastasaus over je nieuwe outfit… Vlekken worden moeilijker te verwijderen naarmate ze ouder worden. Behandel vlekken onmiddellijk met een geschikt vlekkenverwijderingsmiddel.


Tip 6: Lucht en droog op de juiste manier
Hang kledingstukken na het dragen uit om te luchten. Vermijd direct zonlicht, want dit kan kleuren vervagen. Gebruik (houten) hangers voor vormbehoud.


Tip 7: Strijken en stomen
Strijk kleding op de juiste temperatuur en stoom kreuken weg. Voor delicate stoffen is stomen een betere optie dan strijken.


Tip 8: Repareer kleine beschadigingen
Repareer losse knopen, gescheurde naden en ritsen snel om verdere schade te voorkomen. Wist je dat je bij Koopman Mode ook terecht kan om beschadigde kleding te laten repareren?


Kledingverzorging en onderhoud zijn essentieel om de levensduur van je favoriete stukken te verlengen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je langer genieten van je geliefde garderobe en er altijd op je best uitzien. Dus, wees lief voor je kleding en zij zullen lief voor jou zijn!