Naar boven
  • Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Hoe onderhoud ik mijn schoenen?

Door Koopman Mode - 06 januari 2020 -
Hoe onderhoud ik mijn schoenen? 

De winter is begonnen en dat betekent vaak sneeuw etc. Het is daarom belangrijk dat je je schoenen goed verzorgd omdat het vuil er dan minder snel intrekt. Heb je net nieuwe schoenen gekocht en wil ze dat ze mooi blijven? Bij Koopman Mode vind je een grote collectie aan schoenen voor dames en heren. Om de schoenen mooi te houden verkoopt Koopman Mode ook onderhoudsproducten voor de schoenen.

Collonil

Het beschermen en verzorgen van je schoenen doe je met Collonil. Dit merk bestaat al sinds 1909 en beschermt en verzorgt de schoenen. Bij Koopman Mode vind je een grote collectie van Collonil. Al onze medewerker kunnen je adviseren welke schoenverzorging je voor je schoenen nodig hebt. Zorg ervoor dat je voordat je schoenen behandelt, altijd eerst de schoenen reinigt.

Carbon pro
De carbon pro van Collonil is voor alle materialen te gebruiken en zorgt voor een krachtige waterafstotende bescherming. Deze kleurloze spray beschermt de schoenen tegen vocht en vuil. De bescherming van de spray duurt 30 dagen dus let op dat je de spray vaker gebruikt.  Spuit een dun laagje op ongeveer een afstand van 30 cm en laat dit 30 mintuten drogen. Door gebruik te maken van de Carbon Pro hechten vlekken en vuil zich niet aan de schoenen.

Carbon wax
Deze wax is net zo krachtig als de Carbon Pro, maar biedt extra voeding door de toevoeging van wax. De Carbon Wax spray is voor het beschermen en verzorgen van gladde en matte leersoorten. Het leer wordt niet alleen beschermt tegen vuil en regen maar ook tegen uitdroging.

Lack Mousse
De Lack Mousse van Collonil is geschikt voor alle lakmaterialen. Lak heeft een dichte coating en hierdoor kan een beschermende spray niet intrekken. Lak is van zichzelf al waterafstotend en hoeft daarom ook niet met een spray behandeld te worden. Lakschoenen trekken snel vuil aan omdat het materiaal statisch is, hierdoor moeten de schoenen wel behandeld worden. Je kan dit doen met Lack Mousse. Hierdoor wordt het lak minder statisch en door de weekmaker blijft de lak elastisch, waardoor het minder snel scheurtjes zal krijgen. De mousse breng je aan op de schoen en moet dan met een zachte doek ingewreven worden. Zorg ervoor dat dit regelmatig gedaan wordt.

 
 
 

Clean + care
Clean and care is een reinigingsschuim in een pompflacon bedoelt voor glad leer, suède, nubuck, textiel en lak. Breng de schuim met een licht vochtige spons aan op de schoen en laat dit 15 minuten intrekken. Je kunt deze schuim niet gebruiken bij schoenen met dubbele kleuren.

Carbon gold
Carbon Gold is een tube crème voor bescherming en verzorging van glad leer. De crème zorgt ervoor dat de schoenen waterafstotend zijn en laat het leer stralen. Dit product mag niet gebruikt worden bij dubbele kleuren.

Sneaker white
Heb je witte sneakers gekocht en wil je deze graag wit houden? Voor gebruik schud je de fles, drukt de spons licht in en verdeel het gemakkelijk over de schoen. Dit product is geschikt voor glad leer en textiel.

Carbon midsole cleaner
De midsole van de sneaker krijgt het meeste te verduren. De midsole is de middenzool of tussenzool. Je schud de fles en wrijft het met een doekje op de midzole.

Suede nubuck box
Dit is een blokje waarmee je vlekken van de schoen wrijft. Het blokje heeft een zachte kant voor milde reiniging en de crêpe kant voor een meer grondige reiniging.