Naar boven
  • Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Klaar voor Carnaval? Wij zijn trots op eigen hofdame Sabine

Door Koopman Mode - 18 januari 2019 -
Onze hofdame Sabine neemt je mee op haar Carnavals avontuur

Er gaat niets boven Carnaval. Wij zijn bij Koopman Mode ook mega trots dat onze eigen collega Sabine hofdame is van Tubbergen. Haar man Walter is de Adjudant van Prins Ronald II van Tubbergen. Er is geen betere reden om Sabine het carnavalshemd van het lijf te vragen. Wat betekent Carnaval voor haar en als doorgewinterde collega van Koopman Mode geeft zij ook styling tips voor een fashionable Carnaval die je niet wil missen! Alááf! 

 


Carnaval volgens Sabine 

Wat is de gedachte achter jullie spreuk: Carnaval is net as seks, ie hebt d’r zin in of nig….
Ludiek. Deze spreuk is niet standaard en bedacht met een knipoog. De insteek is dat mensen er gewoon om kunnen lachen. 

Hoe voelde het om gevraagd te worden?
Heel bijzonder! Walter zei altijd: 'Als ze mij ooit vragen zeg ik nee!' Maar op het moment dat wij gevraagd werden, voelden wij ons zo vereerd. Wij konden gewoon geen nee zeggen.  Je wordt ook maar een keer in je leven gevraagd voor zoiets. Wij wisten natuurlijk niet wie de Prins was. Zij lieten alleen los dat het iemand was die wij goed kende. Toen wij te horen kregen dat de Prins Ronald was, kon het voor ons helemaal niet meer stuk! Wij zijn zulke goede vrienden van elkaar en dat wij dit samen mogen doen is geweldig.

Hoe was de Prinsenopkomst?
Geweldig! Ik had echt podiumvrees en dacht echt :”Ojee, ik moet met mijn hoofd in zo'n blaadje. Dat is echt helemaal niks voor mij.' Maar toen het moment daar was, heb ik ontzettend genoten. Het was gewoon super. Zo leuk! Je wordt ook heel goed begeleid door de vereniging. Eigenlijk wordt het gewoon steeds leuker. 

Hoe moeilijk was het stilhouden?
Wij zijn in augustus gevraagd en 17 november was de opkomst. Je bent in die periode in het geheim met van alles bezig. Thuis dachten de kinderen ook vaak: 'Mam, pap, moeten jullie nu alweer weg? Marja (directie Koopman Mode red) wist het natuurlijk wel, maar haar reactie was ook zo mooi. Zij gaf ons mee dat wij dit maar een keer zouden meemaken en wij er echt samen van moeten gaan genieten.' Je leert zo veel mensen kennen en dat  is echt geweldig!' Toen het nog allemaal geheim was wisten wij nog niet wat ons te wachten zou staan, maar zo is het ook echt. 

Wat vind je het leukste aan hofdame zijn? 
Inderdaad, het samen zijn. Wij zijn met ons achten, samen met de jeugdprins, jeugdadjudant en de dames, en het klikt gewoon voor 200%. De dingen die je allemaal samen doet is gewoon super. Ook dat je nu ziet wat er allemaal achter Carnaval zit. Ik wist niet wat er allemaal bij kwam kijken. Petje af voor de vereniging. Ook de verplichtingen, de plekken waar je komt en alle mensen die je leert kennen, maar ook de rituelen zoals de kerk dienst en de jubileums zijn zo mooi om mee te maken. Daarnaast kijk ik ook uit naar de gala's. Ik ben erg benieuwd hoe dat is als hofdame.  . 

Kleding maakt de man. Hoe was het om de Prins en de Adjudant te stijlen?
Dat was echt mooi om te doen. Ook dat moest allemaal in het geheim. Wij kwamen vanwege het uitgebreide aanbod al meteen bij Koopman Mode uit. Ik vond het ook echt bijzonder dat ik de Prins en adjudant zelf hier bij Koopman Mode heb mogen kleden. 

Waar heb je bij het kleden van de Prins en adjudant opgelet?
Kwaliteit! Voor de mannen is het makkelijk, want die moeten een zwart kostuum hebben met een wit overhemd. Het is overal zo warm en je moet er vrij in bewegen, dus ik adviseerde Prins Ronald II en mijn man Walter om voor een mooi wollen pak te kiezen. Je wil je lekker voelen en in een polyester pak zweet je je kapot. Dat wil je niet. Zij hebben uiteindelijk een mooi kwalitatief wollen pak van Roy Robson bij ons op de herenafdeling gekozen.

En de kleding voor jullie als hofdames?
De hofdames zijn vrij om te kiezen wat zij willen. De verenigingskleuren zijn zwart met goud en daar hebben wij onze outfit op aangepast. Wij wilden beide ook een stijlvolle en vrouwelijke look. De carnavalsjas komt van Carnavalsland, maar wij het hebben het gecombineerd met een zwarten kanten jurkje van Only. Ook hier verkrijgbaar bij Koopman Mode. Wij krijgen heel veel complimenten over onze look en het fijne is dat het nog betaalbaar is ook.

Heb je nog styling tips voor de Carnaval vierders met alle gala's die eraan komen?
Dames kies voor een mooie elegante jurk met glitters en versiering voor een glamour look en die ook nog eens lekker zit. Voor de heren:  kies voor kwaliteit en comfort. Als je alle dagen achter elkaar een zwart pak moet dragen, dan wil je dat deze lekker zit. Laat je ook adviseren, want wij bij Koopman Mode hebben wij alle kennis in huis en dat maakt het allemaal een stuk sneller en plezieriger. 

Wat betekent Carnaval voor jou?
Het is vooral de gezelligheid en het samen feestvieren. Maar ook de sociale kant vind ik mooi. Wij doen mee met Samenloop voor Hoop en daar hebben wij al een mooi bedrag voor opgehaald. 

Als je als hofdame een ding mag meegeven dan is het...
Geniet van het leven. Het duurt soms maar even. Vier feest met elkaar, maar ben er ook voor elkaar. Ook als het soms even tegenzit in het leven.

Koopman Mode kleedt Prins Ronald II en adjudant Walter van Tubbergen voor Carnaval 2019

Wij zijn ontzettend trots dat wij de Prins adjudant en de hofdames hebben mogen kleden en bij kunnen dragen aan een mooi Carnaval. Koopman Mode heeft een ruime keus uit de mooiste kostuums voor heren en mooie feestmode voor dames. Wil jij net zoals Prins Ronald II en adjudant Walter en de hofdames feestelijk aangekleed worden of heb je een gala of een ander feest? Wij hebben een uitgebreide selectie van de mooiste feestjurken voor dames en kostuums voor heren. Op onze trendafdeling hebben wij een veelzijdig aanbod van feestjurkjes en looks voor een trendy en jonge look. Wij hebben een kleine selectie van onze merken in in de webshop. Wij hebben nog veel meer in onze winkel in Tilligte.
Een item in de webshop gezien en wil je weten of wij die ook in de winkel hebben. Neem dat contact met ons en bekijk onze openingstijden


 

Shop nu een kostuum of jurk voor Carnaval 2019 bij Koopman Mode 

Feestmode dames 

Bezoek onze dames en feestmodeafdeling voor de mooiste jurken en outfits voor gala's, feesten en andere gelegenheden van o.a. Joseph Ribkoff, Vera Mont en Kyra en Ko

Bezoek nu
Herenkostuums

Bezoek onze herenafdeling voor stijlvolle en kwalitatieve kostuums en pakken voor heren van Roy Robson, Strellson en Benvenuto.

Bezoek nu
Trendy feestjurkjes 

Bezoek onze trendafdeling voor jonge en trendy jurkjes en looks voor feestjes met merken als JOSH V, NIKKIE en Lofty Manner

Bezoek nu