• Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Met deze tips organiseer jij hét perfecte kinderfeestje!

Door Koopman Mode - 12 januari 2023


Er komt best veel kijken bij het organiseren van een kinderfeestje. In onze nieuwste blog lees je onze tips voor het organiseren van hét perfecte kinderfeestje!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het kan veel werk zijn, een kinderfeestje organiseren. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Vraag jouw zoon/dochter of ze een idee hebben wat ze graag willen doen en wie ze willen uitnodigen. Dan kun je vast beginnen met het uitzoeken (en eventueel boeken) van de locatie en het maken van de uitnodigingen.

Informeer naar eventuele bijzonderheden bij de ouders

Wanneer je weet wie je wilt uitnodigen is het handig om contact te zoeken met de ouders van deze kids. Vraag hen naar eventuele allergieën of andere bijzonderheden. Mocht je als activiteit gaan zwemmen, vraag dan even of alle kids hun zwemdiploma hebben.

Als je contact hebt met de ouders, vraag dan gelijk hun telefoonnummers. Tijdens een feestje kan er natuurlijk altijd iets gebeuren of dat het toch iets uitloopt. Het is dan fijn om alle telefoonnummers van de ouders achter de hand te hebben, dat scheelt jou veel stress.

Vraag om hulp!

Een groep met kids kan natuurlijk heel gezellig zijn, maar het kan ook erg druk zijn. Een paar extra handen is dan wel fijn. Dit kan je partner zijn, een ouder van een genodigd kind of misschien je eigen ouders. Wanneer je de datum van het feestje weet, vraag dan gelijk om hulp. Zo hoef je niet last minute nog op zoek te gaan naar iemand.

Zorg voor rustmomenten tijdens het feestje

Kinderen kunnen elkaar erg druk maken, dit kan ervoor zorgen dat ze overprikkeld raken. Het is daarom belangrijk om af en toe een rustmoment in te lassen. Zorg dat de kids af en toe even rustig zitten en iets eten of drinken, daarna kunnen ze weer verder met de activiteit.

Zorg voor extra activiteiten

Het kan zijn dat de kids zijn uitgespeeld of dat de activiteit dat jij had bedacht iets korter duurt dan verwacht. Zorg dat je een aantal extra activiteiten achter de hand hebt! Dit kan een spel zijn, een film of misschien nog een extra activiteit op een andere locatie.

Leuke activiteiten om te doen:
-          Naar een zwembad
-          Naar een (indoor)speeltuin
-          Een speurtocht of puzzeltocht in het bos
-          Een workshop doen, thuis of op locatie
-          Naar de kinderboerderij
-          Een slaapfeestje met filmavond
-          Een fotoshoot thuis of op locatie

Extra tips:
Houdt het zo simpel mogelijk wat betreft eten. Voor kinderen is een broodje knakworst, een tosti, pannenkoeken, poffertjes of frietjes meestal wel goed. Vergeet het snoepzakje niet! Aan het einde van een kinderfeestje krijgen natuurlijk alle kids een snoepzakje. Wat stop je hierin? Vaak wordt er snoep in gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er ook een klein cadeautje in doen, of een leuk aandenken van het feestje.

Succes met het organiseren van het kinderfeestje! Heb je nog een feestelijke outfit nodig voor de jarige? Kom langs op onze kinderafdeling en laat je verrassen!