Naar boven
  • Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Stropdassen

Door Koopman Mode - 29 december 2019 -
Stropdas

Je komt van school af of hebt een feestje en je wilt netjes gekleed. Je kunt dan kiezen om een stropdas dragen, maar je weet niet welke stropdas je moet hebben en hoe je de stropdas moet knopen. In deze blog leggen wij uit welke stropdas voor welke gelegenheid geschikt is en hoe je een stropdas kan knopen.

Soorten stropdassen

Net zoals overhemden heb je ook stropdassen met kleuren en prints, daarnaast hebben je ook verschillende maten stropdassen. Wij zullen uitleggen welke stropdas je het beste kunt dragen bij welk overhemd.

Patronen
Je hebt stropdassen met een print over de hele stropdas, maar je hebt ook stropdassen met één kleine afbeelding of print erop. Je kunt deze stropdassen altijd combineren met een effen overhemd. Het enige waar je op moet letten is of de kleuren van het overhemd en de stropdas samengedragen kunnen worden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een stropdas en een overhemd met een print. Zorg er dan wel voor dat de prints gecombineerd kunnen worden.

Effen kleur

Bij een effen stropdas kun je denken aan een blauwe, rode, groene stropdas, maar daarnaast kun je ook denken aan een blauwe glanzende stropdas. Een effen kleurige stropdas kun je combineren met een effen overhemd of een overhemd met een print. Let wel op dat de kleuren van de stropdas gecombineerd kunnen worden met de kleuren van het overhemd. Bij een heel druk overhemd, zouden wij altijd voor een effen stropdas gaan omdat je zo de hele set wat rustiger maakt. 
Welke knoop?

Er zijn verschillende knopen mogelijk voor een stropdas knopen en elke knoop geeft een andere uitstraling. Er zijn veel soorten knopen mogelijk, maar we leggen de belangrijkste knopen uit. 

De klassieke knoop
De klassieke knoop is een eenvoudige knoop die geschikt is voor beginners en wordt vaak voor casual gelegenheden gebruikt. Deze knoop wordt vaak gedragen bij een zakelijke, feestelijke of formele gelegenheid. De klassieke knoop kun je bij alle soorten dassen en kraagvormen gebruiken.

Windsor
De meest populaire stropdasknoop, is de Windsor. Deze knoop geeft je een krachtige uitstraling en zorgt ervoor dat je een overtuigende indruk maakt. Deze knoop wordt niet geadviseerd bij stropdassen die breder zijn dan 8 cm.

De Pratt
Dit is een klassieke knoop. Deze knoop kan bij elke stropdas gebruikt worden en is geschikt voor elke gelegenheid. De Pratt knoop kun je het beste gebruiken bij een gespreide kraag.

Mocht je hulp nodig zijn met het vinden van een geschikte stropdas of met het maken van een knoop in je stropdas? Kom dan langs op de herenafdeling. Wij hebben een grote collectie aan stropdassen.