• Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Trendalert: color blocking

Door Koopman Mode - 05 april 2022
Het jaar 2022 is al een aantal maanden bezig en dat betekent ook dat er weer nieuwe fashion trends zijn ontstaan. Waar wij een aantal maanden geleden nog netjes de kleuren in onze outfits op elkaar afstemden, lijkt in 2022 een eind aan te komen. Want zo luidt een nieuw fenomeen op het gebied van mode: color blocking.


Color blocking houdt in dat we verschillende felle kleuren met elkaar mixen en geen enkele kleur of combinatie is te gek. Je ziet vaak ook outfits bij dit fenomeen waarin twee compleet tegengestelde kleuren worden gebruikt. Dus denk hierbij aan oranje en groen bijvoorbeeld. Color blocking kan dus op allerlei verschillende manieren en hieronder staan een aantal voorbeelden.


  
 
  Sweater: Loavies
  Tasje:  eigen tassencollectie

 
 
Voorbeeld 1

Deze sweater met felroze tekst gaat heel mooi samen met dit felle paarse tasje, terwijl het wel twee totaal verschillende kleuren zijn. Deze manier van color blocking is toch erg subtiel door de witte trui in combinatie met de spijkerbroek, maar hierdoor komen de kleuren juist heel mooi naar voren. Je ziet dus dat het combineren van twee verschillende kleuren heel simpel kan zijn.


 
Hele outfit: Summum Woman

 

Voorbeeld 2
Bij color blocking hoef je niet meteen twee totaal verschillende kleuren te gebruiken, dat zie je terug in deze outfit. Er zijn hier twee verschillende tinten roze gebruikt en zoals je ziet gaat dit toch heel mooi samen. Je hoeft dus zeker niet altijd dezelfde tinten te gebruiken om een outfit mooi op elkaar te laten afstemmen.
                                                                                                 
 
 
 
 
Sneakers: DWRS Label
Voorbeeld 3

Colorblocking is nu ook erg populair bij schoenen en deze sneakers van DWRS laten dit fenomeen ook mooi zien. Combineer zulke sneakers met een basic/effen outfit, hierdoor komen de kleuren van de schoenen mooi naar voren.