• Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie
Naar boven

Koopman Mode Geschiedenis

De basis voor het huidige Koopman Mode werd gelegd in 1912, toen Bernard en Marie Koopman hun winkeltje in kruidenierswaren en fournituren begonnen.
28 november 1912: 1e generatie

Bernard Koopman, afkomstig uit een boerenfamilie, en Marie Hofland, uit een middenstandfamilie in Tubbergen, trouwen en beginnen samen een winkel in Tilligte. Het is de start van het huidige Koopman Mode. Bernard Koopman gaat met meetlint en stoffen langs de deur bij boeren en buitenlui, terwijl Marie de winkel runt en het naai- en verstelwerk doet. Ze krijgen zes kinderen.

1950: 2e generatie

Zoon Jan Koopman trouwt met Femy Blokhuis. Met liefde zetten ze samen de winkel voort.

1958

De eerste grote verbouwing. Het winkeloppervlak wordt vergroot naar 400 m2. De winkel heeft nu een echte etalage en het kledingaanbod wordt uitgebreid.

1970: 3e generatie

In de jaren ’60 en ’70 gaat het Koopman Mode voor de wind. In 1970 treedt Marja, de dochter van Jan en Femy Koopman toe tot het bedrijf, in 1979 gevolgd door haar broer Louis. Ze delen het ondernemende hart van hun ouders en grootouders. Naast dames-, heren- en kinderkleding en lingerie, worden er ook nog hand- en theedoeken verkocht.

1977

Bij de volgende grote verbouwing wordt de winkel weer groter. Sindsdien wordt Koopman Mode om de vier tot zes jaar uitgebreid, tot de 3.200 m2 die het nu beslaat.

 
2007

Net na de laatste verbouwing slaat de crisis toe. Ook voor Koopman Mode zijn het zware tijden, maar de ondernemerszin zorgt ervoor dat het de crisis doorstaat.

2014: 4e generatie

Marie-José Fransen, dochter van Marja Koopman-Fransen en Stef Fransen, is de nieuwe directeur van Koopman Mode. “Er is in meer dan een eeuw natuurlijk veel veranderd”, aldus Marie-José Fransen. “Maar de ongedwongen sfeer, de saamhorigheid en de persoonlijke aandacht is gebleven.”