Naar boven
  • Meer dan 200 merken
  • 3200 M2 vierkante meter
  • Personal stylist
  • Gratis parkeren
  • Eigen atelier
  • Gratis kopje koffie

Profuomo bij Koopman Mode

Profuomo
Profuomo

Profuomo is onderdeel van een familiebedrijf dat in 1934 is opgezet door Heinz Michaelis. Het doel was het maken van kwaliteitskleding met speciale aandacht voor elke stap in het design- en productieproces. Je vindt het merk Profuomo op onze herenafdeling. 

Naam Profuomo

De naam Profuomo bestaat uit twee woorddelen namelijk Prof en Uomo. Prof betekent de professionale en Uomo betekent in het Italiaans man. Het merk Profuomo richt zich dus op de professionele man.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden ze bij Profuomo minstens zo belangrijk als het maken van een mooi product. Het beleid is erop gericht om producten te ontwikkelen die duurzaam zijn voor degene die ze produceert als degene die ze draag. Het bedrijf houdt de volgende vier aspecten scherp:

  1. Sociaal: het streven van Profuomo is om de producten te produceren in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden goed zijn. Ze nemen deel aan het Business Social Compliancy Initiative (BSCI) en het doel hiervan is het verbeteren van de werkomstandigheden in de toeleveringsketen.
  2. Milieu: Profuomo wil alleen producten op de markt brengen die veilig zijn voor mens en milieu. Ze hebben een lijst opgesteld met stoffen die niet in de producten mogen voorkomen.
  3. Ethiek: waar de grondstoffen wegkomen wordt ook steeds belangrijker. Daarom streeft Profuomo naar een transparante toeleveringsketen, waarbij ook rekening wordt gehouden met het welzijn van het dier.
  4. Fysiek: ook kwaliteit van de producten is erg belangrijk. De producten worden veelvuldig getest op fysieke aspecten zoals kleurechtheid, krimp en pasvorm.